Noutati

Școala toleranței

Școala Gimnazială Specială Pașcani a primit titlul simbolic de „Școala toleranței”

 

În luna februarie, luna Toleranței, valoare cultivată și promovată în cadrul proiectului educațional Școala valorilor autentice, inițiat și organizat în acest an școlar de către Inspectoratul Școlar Județean Iași, la competiția pentru obținerea titlului Școala Toleranței au participat 54 de unități de învățământ din județul Iași.

În urma evaluării, titlul simbolic „Școala toleranței” a fost acordat următoarelor instituții: Școala Gimnazială Specială Pașcani, Grădinița cu program prelungit Hîrlău, Școala Primară Carol I, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Iași, Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași.

Astfel, proiectul I.S.J. Iași a constituit un pretext și a oferit contextul necesar pentru implicarea unui număr impresionant de elevi, profesori, voluntari, părinți, parteneri din comunitate în activități ce au avut ca scop creșterea gradului de acceptare a comunității locale cu privire la cerințele educative speciale ale elevilor din Școala Gimnazială Specială Pașcani.

Școala Gimnazială Specială Pașcani s-a distins nu numai prin numărul semnificativ de activități proiectate și desfășurate pe tema toleranței, dar și prin varietatea acestora și prin impactul educațional pe care l-au avut în procesul de formare, la elevi, a principiilor de viață și a valorilor etice superioare care au fost cultivate în cadrul lor cât și prin promovarea în comunitate.

Mulțumim pe această cale partenerilor noștri care ne-au sprijinit în derularea activităților, prin implicarea unui număr de voluntari, prin participarea cadrelor didactice  la activități extrașcolare în parteneriat, în cadrul proiectului „Împreună pentru toleranță”, și anume:

  1. Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani
  2. Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” Pașcani
  3. Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Pașcani
  4. Consiliul Reprezentativ al Părinților din Școala Gimnazială Specială Pașcani
  5. Centrul de Servicii Sociale „Sf. Nicolae ” Pașcani
  6. Școala Profesională Tătăruși
  7. Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” Pașcani
  8. Școala Gimnazială Lunca Pașcani
  9. Parohia „Sf. Vineri” Pașcani