Noutati

Programul național „Citește-mi 100 de povești!”, derulat de Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și cu Ministerul Culturii

În anul școlar 2020/2021 școala noastră este înscrisă și participă în cadrul programului național „Citește-mi 100 de povești!”, derulat de Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și cu Ministerul Culturii, sub egida proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială.

Programul „Citește-mi 100 de povești!”  își propune să stimuleze lectura în rândul copiilor, atât în școală, cât și în familie. Copiii vor avea oportunitatea de a participa la ateliere de lectură și de a-și dezvolta atenția, vocabularul, imaginația și mai ales motivația pentru învățare. Programul contribuie așadar, în mod direct, la dezvoltarea literației și a unor obiceiuri de lectură care favorizează procesul de învățare și de alfabetizare funcțională.

Directorul școlii dezvoltă și implementează, alături de echipa sa de profesori, un plan anual de lectură dedicat celor 128 de elevicu cerințe educaționale speciale din școala noastră.

Acest plan cuprinde  o serie de activități precum: sesiuni zilnice sau săptămânale de lectură oferite de adulți din rândul cadrelor didactice sau a personalului didactic auxiliar,  insule de lectură, evenimente de lectură și cultură, precum Ziua Internațională a cititului împreună, Ziua Internațională a Cărților, laboratoare de resurse în care cadrele didactice creează povești tipărite și în format digital, precum și alte activități conexe sesiunilor de lectură.

OvidiuRo oferă cadrelor didactice sesiuni de formare centrate pe literație, punând accent pe modalitatea de a le citi copiilor, de a le capta atenția și de a le stimula curiozitatea.

Școala noastră va fi dotată cu un important fond de carte tipărită și în format digital, iar copiii vor primi cărți pentru acasă, pentru a încuraja lectura în familie.

Colaborarea dintre școala noastră și Asociația OvidiuRo a debutat în anul școlar 2018/2019 cu proiectul „Fiecare copil merită o poveste” și a continuat în acest an școlar cu două proiecte: „Punguța cu două cărți” și „Citește-mi 100 de povești!”