Noutati

Tabara de creație „ARTIȘTII SPECIALI”

Acțiunea , inițiată și organizată de Asociația Go Care România, s-a desfășurat timp de doi ani in două locații diferite:Mânăstirea „Măgura Ocnei” din –„Muntele eroilor”, Târgu Ocna în luna iunie 2018 și la Mânăstirea „Petru Vodă , jud. Neamț.

Având ca scop valorificarea potențialului artistic al elevilor școlii noastre, cele două ediții au reușit, pe lângă evidențierea talentelor celor 40 de copii u CES, crearea condițiilor optime de relaxare și scoatere din cotidian pentru elevi, părinți cadre didactice dar și voluntari.

Activitățile taberelor s-au desfășurat pe următoarele secțiuni:

  • Pictură pe șevalet
  • Olărit
  • Fotografie
  • Cusături tradiționale

Copiii cu talent în muzică au însoțit permanent participanții oferindu-le momente de adevărată relaxare, in peisajele din împrejurimi. Lăcașele de cult au oferit participanților condiții optime de cazare, masă, spații dedicate activităților.Unitățile de învățământ din zonă precum Școala Gimnazială nr.2 din Târgu Ocna, au organizat întâlniri tematice cu elevii noștri oferindu-le posibilitatea întâlnirii cu colegii din școlile vizitate.

S-au organizat vizite la obiective turistice precum Salina Târgu Ocna, Complexul Turistic „Creangă” din același oraș, Muzeul „Ion Creangă” de la Humulești, etc.

Mulțumim sponsorilor noștri, Primăria Municipiului Pașcani, Kosarom S.A,  „Allianz Țiriac Asigurări” , Westmoldavia SRL. dar și presei locale, care a relatat în permanemnță despre acțiunile noastre.

 După terminarea activităților taberei, școala noastră a organizat diferite expoziții la sediul Primăriei Municipiului Pașcani, Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”, Sala de spectacole a școlii.