Noutati

Proiectul „Povestea”

Dragi părinți,

 

 Începutul de an școlar aduce pentru comunitatea noastră de elevi, părinți și profesori, noi oportunități de dezvoltare în plan academic și personal. Începând din această toamnă, școala noastră va beneficia de training și sprijin specializat pe o perioadă de cinci ani, prin programului „Povestea” dezvoltat de experți în educație și psihologie.

Alături de cunoștințele pe care fiecare elev trebuie să le dețină la absolvire, școala are rolul de a ajuta elevii să devină tineri echilibrați, responsabili, implicați în societate, dornici să continue să învețe și să se perfecționeze, dornici să-și aducă contribuția în comunitatea din care fac parte.

Programul “Povestea” oferă fiecărei școli care îl implementează o viziune clară și un limbaj comun pentru toți cei implicați în școală. Procesul se întâmplă gradual, elevii fiind ghidați să își descopere și dezvolte abilitățile și vocația, să se simtă în siguranță și să aibă încredere în ei înșiși și în cei din jurul lor. Profesorii, părinții și personalul administrativ al școlii vor colabora pentru o mai bună înțelegere a nevoilor de dezvoltare a copiilor.

Pe baza acestui program, elevii vor avea parte de numeroase oportunități pentru a-și demonstra abilitățile, atât în plan personal, cât și în contextul clasei. Copiii dobândesc o motivație interioară și sunt implicați în mod activ, ca parteneri, în propriul procesul de educație. Efectele sunt evidente în creșterea încrederii în sine, în luarea de inițiativă și o mai mare responsabilizare.

Copiii ajung să înțeleagă care sunt beneficiile diferitelor abilități și talente pe care le dețin; învață să asculte idei noi, să lucreze împreună pentru a obține rezultatele dorite, sunt dornici să se susțină reciproc și să dezvolte relații sănătoase între ei și cu adulții din jurul lor.

Această schimbare este posibilă în școala noastră. Ne bucurăm că am fost selectați să facem parte din acest program unic. Toți cei implicați în viața școlii veți fi martorii transformării fiecărui membru din comunitate.

Programul „Povestea” este dezvoltat și coordonat de Wellbeing Institute și Mind Education în parteneriat cu Transylvania College și Școala pentru cuplu, iar școala noastră este printre cele 55 de școli selectate să beneficieze de acest program.

Programul „Povestea” este susținut din finanțări private, venite din partea persoanelor juridice și a persoanelor fizice care au înțeles importanța investiției în educație.

Suntem înscriși în acest program unic în România din dorința de a deveni o comunitate bazată pe încredere, bucurie și bunătate.

Cu încredere,

Cătălin Condrea